DR JEKYLL AND MR HYDE

13.10.2013 08:29

Takmer 50 vybraných študentov anglického jazyka zo všetkých ročníkov Obchodnej akadémie v Topoľčanoch sa dňa 7. októbra 2013 zúčastnilo celodennej exkurzie do hlavného mesta SR, Bratislavy, ktorá sa uskutočnila pod patronátom Predmetovej komisie cudzích jazykov. V sprievode Mgr. Júlie GálovejMgr. Martina Hubu dostali študenti možnosť pozrieť si divadelné predstavenie „DR JEKYLL AND MR HYDE“ v anglickom jazyku v divadle Teatro Wüstenrot v produkcii American Drama Group Europe.

Adaptácia slávnej novely Roberta Louisa Stevensona z roku 1886 v réžii Paula Stebbingsa priniesla študentom angličtiny ako 1. cudzieho jazyka počas takmer dvojhodinového predstavenia v dvoch dejstvách jedinečnú príležitosť precvičiť si svoje jazykové znalosti a vďaka skvelému podaniu hercov britskej divadelnej spoločnosti TNT Theatre Britain si vychutnať hodnotný kultúrny zážitok. "Synopsu" predstavenia si môžete pozrieť po kliknutí na nasledujúci link: english-theatre.cz/Jekyll%20and%20Hyde%20synopsis.pdf, ako i kompletný "stagesript"english-theatre.cz/Jekyll%20and%20Hyde%20script.pdf.

Okrem návštevy divadelného predstavenia absolvovali študenti i prehliadku Starého mesta spolu s profesionálnym sprievodcom Mgr. Mariánom Bilačičom (predsedom SSSCR – Slovenskej Spoločnosti Sprievodcov Cestovného Ruchu), ktorý svojim výkladom poskytol študentom mnohé informácie nielen o hlavných historických a turistických atrakciách srdca nášho hlavného mesta, ale i o jeho menej známych, ale o to zaujímavejších častiach.

Na záver exkurzie mali študenti možnosť menších, či väčších nákupov v nákupnom komplexe Avion.

A úplne na záver: veľká vďaka Mgr. Júlii Gálovej a Mgr. Martinovi Hubovi za organizačné zabezpečenie exkurzie, p. Švajlenovi za zabezpečenie dopravy, p. Bilačičovi za spoluprácu pri prehliadke a taktiež všetkým zúčastneným študentom za veľmi dobré správanie a dôstojnú reprezentáciu OA Topoľčany:).

Fotografie z exkurzie nájdete na stránke PK CUJ v sekcii FOTOGALÉRIA.