EXKURZIA DO VIEDNE

09.12.2012 19:15

Dňa 21. novembra 2012 zorganizovala sekcia nemeckého jazyka každoročnú exkurziu do Viedne, ktorej sa tento rok zúčastnili študenti II.B a II.C triedy. V sprievode Mgr. Heleny Jarošincovej a Mgr. Daniely Gajdošovej navštívili študenti čokoládovňu v mestečku Kittsee, so sprievodcom absolvovali priehliadku historického centra a užili si atmosféru vianočných trhov vo Viedni.

                              

O svoje zážitky sa podelila Margarétka Korvasová z II.C:

Ráno sme vyrazili veľmi skoro, ale vôbec nám to nevadilo, pretože sme boli už  veľmi netrpezliví. Všetci sme sa tešili na tento deň a na to, čo nás čaká.

Prvá naša zastávka bola v čokoládovni, kúsok od hraníc, v mestečku Kittsee. Vôňa čokolády prebudila každého z nás. Videli sme celý proces výroby  sladkých dobrôt. Z čokoládových výrobkov sme aj ochutnali a dali nám dosť energie na celý deň.

Cesta mohla pokračovať a už o chvíľu sme boli priamo v centre Viedne. Prešli sme historickými uličkami, videli sme nádherné staré budovy, veľkolepú architektúru  a  chvíľu prežívali ruch veľkomesta . Profesionálny sprievodca nám ohromujúcim výkladom priblížil  bohatú  históriu Viedne.

Samozrejme, mali sme aj voľný program. Pobehali sme obchody, pofotili sa a šup na trhy. Áno, presne, na tie krásne vianočné viedenské trhy. Kam sme sa len obzreli, všade  bol už kus Vianoc. Ohromili nás vône koláčikov, pečených gaštanov či zemiačikov, vareného vínka  a punču. Keď sa všetko rozsvietilo, bolo to čarovné. Každý z nás cítil, že Vianoce sú za rohom.

Nadišiel večer, pred nami cesta domov, no nikomu sa nechcelo opustiť radničné námestie. Do autobusu sa nám nastupovalo ťažko, lebo všetkým sa nám veľmi páčilo. Každý bol spokojný, pretože  si niesol svoj balíček zážitkov a spomienok na tento deň.

Naše poďakovanie patrí aj  pani profesorkám, ktoré nám zorganizovali takýto super výlet.

 

A tu je pár ďaľších názorov na exkurziu:   

  • Vo Viedni to bolo na 200%!  (Ondrej II.C)
  • Nikde nebolo lepšie ako vo Viedni!  (Watrs II.C)
  • Viedeň bola zatiaľ najlepšia exkurzia na OA. Zabavili sme sa a videli sme niečo nové. (Kristína II.C)
  • Vo Viedni bolo super! (Marek II.C)
  • Bolo fantasticky až fenomenálne! Užili sme si to a sme nad mieru spokojní. (Dominika II.B)
  • Bolo super! Stretli sme veľa ľudí a kúpili sme si punčíky.   (Iveta a Ivana II.B)
  • Vo Viedni bolo naozaj fantasticky! Páčila sa mi čokoládovňa, kde sme si po prehliadke mohli čokoládu ochutnať a kúpiť. Páčila sa mi  prechádzka po historickej a vianočnej Viedni a rovnako sa mi páčili aj trhy, na ktorých som ochutnala vianočný punč. Bola to naozaj veľmi dobrá exkurzia. (Martina II.B)
  • Vo Viedni bolo super! Videli sme veľa nádherných kultúrnych pamiatok a nádherne vysvietenú nočnú Viedeň s vianočnými trhmi. (Jozef II.B)
  • Viedeň je krásne historické mesto, ale najkrajšie aj tak boli večerné vianočné trhy. (Andrea II.B)
  • Uvidel som nemčinu aj v lepšom svetle, takže som získal taký kladný názor. Bolo tam vážne super! (Martin II.B)
  • Vianočná Viedeň bola nádherná, príjemný zážitok a dobré zcelenie kolektívu. A mohli sme si
  • vyskúšať komunikáciu v nemčine. (Marek II.B)

Viac fotografií z exkurzie do rakúskej metropoly nájdete vo FOTOGALÉRII.