FRANKENSTEIN

23.11.2014 19:37

50 vybraných študentov anglického jazyka zo všetkých ročníkov Obchodnej akadémie v Topoľčanoch sa dňa 3. októbra 2014 zúčastnilo celodennej exkurzie do hlavného mesta SR, Bratislavy, ktorá sa uskutočnila pod patronátom Predmetovej komisie cudzích jazykov. V sprievode Mgr. Júlie Gálovej, Mgr. Kataríny Quintas a Mgr. Martina Hubu mali naši študenti opäť možnosť vychutnať si divadelné predstavenie  v anglickom jazyku v divadle Teatro Wüstenrot v produkcii American Drama Group Europe.

Po minuloročnom zhliadnutí predstavenia „DR JEKYLL AND MR HYDE" to tentoraz bola adaptácia slávneho diela Mary Shelley-ovej „FRANKENSTEIN" v réžii Paula Stebbingsa. Takmer dvojhodinová goticko-komediálna verzia tohto majstrovského kusu priniesla študentom angličtiny ako 1. cudzieho jazyka v dvoch dejstvách jedinečnú príležitosť precvičiť si svoje jazykové znalosti a vďaka oduševnenému podaniu hercov britskej divadelnej spoločnosti TNT Theatre Britain si vychutnať hodnotný kultúrny zážitok. "Synopsu" predstavenia si môžete pozrieť po kliknutí na nasledujúci link: www.english-theatre.cz/FRANKENSTEIN-2014-synopsis.pdf a ako i kompletný "stagescript": www.english-theatre.cz/FRANKENSTEIN-2014-stagescript.pdf.

Okrem návštevy divadelného predstavenia absolvovali študenti i prehliadku Starého mesta spolu s profesionálnym sprievodcom Mgr. Mariánom Bilačičom, ktorý svojim výkladom o historických a turistických atrakciách nášho hlavného mesta opäť zaujal všetkých zúčastnených.

Na záver exkurzie mali študenti možnosť menších, či väčších nákupov v nákupnom komplexe Avion.

A úplne na záver: Ďakujeme členom PK CUJ za organizačné zabezpečenie exkurzie a všetkým zúčastneným študentom za veľmi dobré správanie a dôstojnú reprezentáciu OA Topoľčany.

Zdroj fotografií: https://www.english-theatre.cz/frankenstein.html