MLADÝ PREKLADATEĽ

03.01.2016 15:11

Naša škola sa tento rok po prvýkrát zapojila do súťaže MLADÝ PREKLADATEĽ, ktorú organizuje Katedra translatológie Univerzity Konštantína Filozofa v Nitre. Súťaž je určená pre študentov tretieho a štvrtého ročníka stredných škôl.

Hlavným cieľom súťaže je podporiť pozitívny vzťah študentov k cudziemu a materinskému jazyku a konfrontovať si svoje schopnosti a jazykové zručnosti s inými študentmi. V neposlednom rade majú študenti možnosť reprezentovať seba i svoju strednú školu na národnej úrovni.

Úlohou súťažiacich je čo najadekvátnejšie preložiť textanglického, nemeckého alebo francúzskeho jazyka do slovenčiny. V tomto roku sa do súťaže zapojilo takmer 100 študentov z 13 škôl. Našu školu úspešne reprezentovali traja študenti. Lenka Boriková zo IV.A prekladala text z nemeckého jazyka, Veronika Bielichová a Samuel Norman Gendiar z III.C sa venovali prekladu z anglického jazyka.

Všetci súťažiaci sa 4.12.2015 zúčastnili slávnostného vyhlásenia výsledkov súťaže na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre. Podujatie bolo spojené s kultúrnym programom, odovzdávaním certifikátov a ocenením najlepších prekladov.